Patarimai, kaip valgyti pigiau

Patarimai, kaip valgyti pigiau

Tikriausiai daugumai yra žinoma tiesa, kad namuose pagamintas maistas yra sveikesnis ir kainuoja pigiau nei miesto užkandinėse, kavinėse ar restoranuose. Pagrindiniai faktoriai, lemiantys namuose pagaminto maisto mažesnę kainą, yra trys. Pirmas – namuose jūs gaminate patys. Antras – patiekalo gaminimui skirtus ingredientus turite galimybę įsigyti pigiau. Trečias – valgydami savo maistą, nesvarbu, kur tai bebūtų, namuose ar darbe, jūs patys save aptarnaujate. Toliau straipsnyje plačiau apžvelgsime kiekvieną iš šių faktorių.

Savarankiškas gaminimas

Vienas iš pagrindinių faktorių, lemiančių namuose pagaminto maisto nedidelę kainą, yra savarankiškas gaminimas. Jūsų pagamintas maistas tampa pigesniu todėl, kad maisto ruošimo darbą atlieka ne kažkas už jus, bet jūs patys. Jums nereikia sumokėti nustatyto užmokesčio restorano virėjui už jo atliekamą darbą, kadangi šį darbą jūs atliekate patys.

Gamindami patys jūs taip pat turite galimybę kontroliuoti maisto gaminimo procesą. Pavyzdžiui, jūs sprendžiate, ar ingredientai pakankamai šviežūs ir švarūs, ar nukritusį ant žemės maisto gabaliuką naudoti, ar išmesti, kaip ir jūs sprendžiate, ar jūsų rankos pakankamai švarios ir ar indai po plovimo muiluotame vandenyje yra pakankamai išskalauti. Gamindami maistą savarankiškai turite galimybę pagaminti ne tik pigiau, bet ir kokybiškiau.

Pigūs ingredientai

Didžiąja dalimi gaminamo patiekalo kainos dydį lemia ingredientų kaina. Kaip taisyklė, patiekalų receptuose dažniausiai yra nurodyti brangiai kainuojantys ingredientai, todėl patiekalo kaina tampa didelė. Pavyzdžiui, gaminant picą yra nurodoma naudoti brangų sūrį, verdant makaronus recepte yra nurodoma naudoti tik tam tikros rūšies iš Italijos atvežtus brangius makaronus, o ruošiant salotas nurodoma naudoti išskirtinių savybių turintį šaltalankių, riešutų ar kitų retų sėklų aliejų, kuris yra ne tik brangi, bet ir deficitinė prekė. Visa tai žinant kyla klausimas, kaip sutaupyti, arba, kaip sutaupyti nepadarius žalos patiekalo skoniui?

Vienas iš galimų sprendimų yra brangių ingredientų pakeitimas pigesniais. Pavyzdžiui, jeigu jūsų patiekalo gamybai yra reikalingas brangiai kainuojantis sūris, visada galima surasti alternatyvą – kito gamintojo pigesnį sūrį, vienos rūšies brangią mėsą galima pakeisti kitos rūšies pigesne mėsa, o ant priešpiečiams tepamo sumuštinio uždėti ne saliami dešrą, bet namuose virtą ar keptą mėsą.

Ingredientų kainą galima sumažinti ne tik keičiant vieną ingredientų rūšį ar gamintoją kita rūšimi ar gamintoju, bet ir tiesiog tuos pačius ingredientus įsigyjant pigiau. Gamindami savarankiškai jūs turite galimybę internete, pasinaudojus worldrecipes.eu akcijos svetaine, sekti parduotuvėse skelbiamas akcijas bei taip produktus įsigyti kur kas pigiau.

Naudojant pigesnius ingredientus dažnai ne tik kad nepadaroma žala patiekalo skoniui, bet ir atrandami nauji skoniai, atsiranda galimybė eksperimentuoti, tobulinti esamą receptą bei patirti džiaugsmą savarankiškai gaminant.

Aptarnavimas

Trečias faktorius, lemiantis naminio maisto pigumą, yra savarankiškas savęs paties aptarnavimas. Valgydami savo, savo mamos ar partnerio pagamintą maistą jūs patys save aptarnaujate – patys serviruojate stalą, patys į lėkštes sudedate maistą, patys išplaunate lėkštes ir, jeigu pietus valgote ne namuose, o darbe, patys pietus susidedate į indelį, ir patys juos pasišildote darbe esančioje mikrobangų krosnelėje.

Sutaupykite gamindami savarankiškai.

Komentarai išjungti.